Kroon en brugwerk

Kroon en Brugwerk bij Tand-Hart

Bij Tand-Hart bieden we kroon- en brugwerk aan voor het herstellen en vervangen van beschadigde of ontbrekende tanden.

Een kroon is een kapje dat over een beschadigde tand wordt geplaatst om de vorm en functie te herstellen. Gemaakt van duurzame materialen zoals porselein of keramiek, ziet een kroon er natuurlijk uit en gaat lang mee.

Een brug vervangt één of meer ontbrekende tanden en bestaat uit kunsttanden die aan kronen op de aangrenzende tanden worden bevestigd. Dit verbetert zowel uw glimlach als uw kauwvermogen.

Onze tandartsen beoordelen uw gebit om de beste oplossing te vinden en maken een behandelplan op maat. Daarnaast geven ze advies over hoe u uw kroon of brug het beste kunt onderhouden.

De tandarts in Amsterdam

Bij Tand-Hart verwelkomen we graag nieuwe patiënten. Bent u op zoek naar een tandarts? U bent van harte welkom bij ons! U kunt zich eenvoudig online inschrijven via onze website. Bent u al patiënt en wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We staan klaar om u te helpen!

Wanneer kroon en brugwerk?

Kroon- en brugwerk kan om verschillende redenen nodig zijn om de gezondheid en functionaliteit van uw gebit te verbeteren. 

  1. Beschadigde tanden: Als uw tand ernstig beschadigd is door een breuk, diepe gaatjes of een grote vulling, kan een kroon de tand versterken en beschermen.

  2. Ontbrekende tanden: Als u een of meer tanden mist, kan een brug de lege ruimte opvullen. Dit helpt niet alleen om uw glimlach te herstellen, maar voorkomt ook dat de omliggende tanden gaan verschuiven.

  3. Verzwakte tanden: Tanden die verzwakt zijn door een wortelkanaalbehandeling of slijtage kunnen baat hebben bij een kroon om ze weer sterk en functioneel te maken.

  4. Esthetische verbeteringen: Kronen en bruggen kunnen ook helpen om het uiterlijk van uw gebit te verbeteren, bijvoorbeeld bij verkleurde of misvormde tanden.

  5. Betere kauwfunctie: Door ontbrekende of beschadigde tanden te vervangen, verbetert kroon- en brugwerk uw kauwvermogen, wat belangrijk is voor een goede spijsvertering en algehele mondgezondheid.

Denkt u dat u kroon- of brugwerk nodig heeft? Neem dan contact op met onze praktijk.

Vergoedingen kroon en brugwerk

De vergoeding voor kroon- en brugwerk kan variëren afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw specifieke verzekeringspolis. Over het algemeen wordt een deel van de kosten voor deze behandelingen vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Het is belangrijk om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om duidelijkheid te krijgen over de exacte vergoedingen en voorwaarden.

Veel gestelde vragen

Nee, het plaatsen van een kroon of brug is meestal niet pijnlijk. De tandarts gebruikt lokale verdoving om ervoor te zorgen dat u tijdens de behandeling geen pijn voelt. Na de behandeling kunt u enige gevoeligheid ervaren, maar dit verdwijnt meestal snel.

Kronen en bruggen kunnen, met de juiste zorg en mondhygiëne, vele jaren meegaan. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 10 en 15 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van uw mondgezondheid en hoe goed u uw gebit verzorgt.

De vergoeding voor kroon- en brugwerk varieert per zorgverzekeraar en polis. Meestal wordt een deel van de kosten vergoed vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over uw dekking.